Πως δουλεύουν οι μεγάλες ιστοσελίδες αεροπορικών εισιτηρίων

αεροπορικά εισιτήριαΠως δουλεύουν οι μεγάλες ιστοσελίδες αεροπορικών εισιτηρίων

Έχετε αναρωτηθεί πως δουλεύουν όλες οι ιστοσελίδες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια; Πως μαζεύουν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων, έτσι ώστε να σας προσφέρουν αυτά που είναι χρήσιμα για εσάς;

Στην ταξιδιωτική βιομηχανία, οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και οι ιστοσελίδες με αεροπορικά εισιτήρια κατατάσσουν κάθε επισκέπτη και ταξιδιώτη σε κατηγορία όπως ταξιδιώτης πρώτης φοράς, ταξιδιώτης business,κ.ο.κ. Με αυτό το σκεπτικό και αυτόν τον διαχωρισμό, οι εταιρείες προσφέρουν αεροπορικά ανάλογα με τον τύπο ταξιδιώτη που έχουν να κάνουν. Γνωρίζουν ότι ένας ταξιδιώτης που ταξιδεύει για πρώτη φορά με αεροπλάνο, δε θα αναζητήσει πολύ ώρα για αεροπορικά εισιτήρια – θα κλείσε αυτά που θα βρει πρώτα έτσι ώστε να μην αποκτήσει άγχος σχετικά με το να χάσει τις προσφορές,κτλ. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους business ταξιδιώτες αλλά εδώ ο λόγος είναι άλλος: ότι δε πληρώνουν οι ίδιοι για τα αεροπορικά εισιτήρια αλλά οι εταιρείες τους. Τους ενδιαφέρει μόνο να βρούνε άμεσα εισιτήριο και φυσικά να φτάσουν το γρηγορότερο στον προορισμό τους.

Υπάρχει όμως και μια ειδική κατηγορία, που στην ουσία οι περισσότερες ιστοσελίδες απεχθάνονται! Είναι η κατηγορία των ταξιδιωτών που αναζητούν τις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και μπορούν να ψάξουν ακόμα έως και 10 διαφορετικές ιστοσελίδες μέχρι να πετύχουν το καλύτερο δυνατό deal!

Έτσι υπάρχει περίπτωση μέσα στο ίδιο αεροπλάνο, ακόμα και στην ίδια διπλανή θέση, να κάθονται 2 άτομα που έχουν διαφορά στον αεροπορικό ναύλο ακόμα και την διπλάσια τιμή! Η διακύμανση των τιμών και η μη προβλέψιμη εξέλιξή της είναι μερικές φορές γελοίο – πόσο μάλλον όταν μερικές φορές αγοράζετε εισιτήριο και αυτό το ίδιο αεροπορικό, μετά από μερικές ημέρες κοστίζει μισή τιμή!

Ευτυχώς η τεχνολογία και οι νέες ιστοσελίδες αεροπορικών όπως η Skyscanner, Expedia,Travelo.gr έχουν έρθει στη ζωή μας με σκοπό την εύρεση όσο το δυνατών καλύτερων τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως δουλεύει κάθε ιστοσελίδα που συγκρίνει και προσφέρει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Expedia

Η Expedia είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα και ταυτόχρονα ταξιδιωτική εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν και να κάνουν book όλα τα απαραίτητα για ένα ταξίδι, όπως ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς και δραστηριότητες στο μέρος που επισκέπτονται). Με ένα απλό interface και πολύ εύκολη πλοήγηση τόσο στην εφαρμογή όσο και στην ιστοσελίδα, η κράτηση για ταξιδιωτικές υπηρεσίες στην expedia είναι παχνιδάκι. Η εταιρεία προσφέρει μια σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων καθώς διαθέτει στη βάση της παραπάνω από 400 αεροπορικές εταιρείες και επίσης πάνω από 231.000 ξενοδοχεία. Έτσι έχει την ευχέρεια να προσφέρει καταπληκτικές τιμές τους επισκέπτες της και επίσης να διαθέτει σημαντικά μερίδια κέρδους στους συνεργάτες-ξενοδόχους. Με ειδικό portal για αυτούς αποκλειστικά, μπορούν να ορίζουν τα δωμάτια προς διάθεση, να ορίζουν τιμές, κ.ο.κ.

Για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες παίρνουν πάντα τις καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή, η εφαρμογή τραβά πληροφορίες απευθείας από τα κεντρικά συστήματα, σε πραγματικό χρόνο. Έτσι εάν μια τιμή στα αεροπορικά έχει σημειώσει μείωση πριν 5’, αυτή θα εμφανιστεί άμεσα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας!

«Η Expedia έχει πρόσβαση στα καλύτερα δεδομένα για να σας προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία ταξιδιού» αναφέρει ο Tarran Street, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δώσει η εταιρεία και στους συνεργάτες της, που τους τροφοδοτεί συνέχεια με νέα εργαλεία καθώς και πρόσβαση σε αποκλειστικά δεδομένα χρήσης και προώθησης. Με αυτά τα εργαλεία η Expedia θέλει να βελτιώσει δραστικά τόσο την online εμπειρία των χρηστών όσο φυσικά να προσφέρει τις καλύτερες επιλογές στους συνεργάτες-διαφημιστές της.

Hopper

Το Hopper είναι μια εφαρμογή για κινητά που χρησιμοποιεί όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για να προβλέψει τις τιμές στο άμεσο μέλλον αλλά και να σας πληροφορήσει για τις τρέχουσες τιμές. Η εφαρμογή έχει κατέβει σε πάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20 εκατομμύρια ταξίδια χάρης σ’αυτήν! Το μέσο ποσό που δαπανάνε οι ταξιδιώτες για ταξίδια μέσω hopper, είναι τα 50€ ανά ταξίδι.

Στην εφαρμογή εισάγετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας καθώς και το μέρος που θέλετε να επισκεφθείτε. Αμέσως βλέπετε στην οθόνη σας όλες τις τρέχουσες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τιμή, μπορείτε να παρακολουθείτε τη τάση των τιμών και να σας έρχεται αυτόματα email όταν η τιμή ανεβαίνει ή κατεβαίνει – αυτό το ορίζεται εσείς! Επίσης το σύστημα πρόβλεψης μπορεί να σας ενημερώσει εάν δεν βλέπει μια νέα, καλύτερη τιμή μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Οπότε θα πρέπει να προλάβετε να κάνετε κράτηση στη τιμή που βλέπετε τώρα καθώς πιθανόν θα είναι η καλύτερη δυνατή!

Το Hopper εξετάζει δεδομένα και τιμές για πάνω από 300 δισεκατομμύρια πτήσεις σε καθημερινή βάση. Φυσικά δεν είναι τόσες όλες οι παγκόσμιες πττήσεις σε μια ημέρα, αλλά οι αλλαγές τιμών μέσα σε 24 ώρες φτάνουν αυτόν τον αριθμό!

Travelo.gr

Το www.travelo.gr είναι μια Ελληνική ιστοσελίδα που σκοπό έχει να προσφέρει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στους ταξιδιώτες και να κάνει το ταξίδι μια εύκολη και προσιτή επιλογή. Καθημερινά μαζεύει όλες τις προσφορές, από όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τις παρουσιάζει στους επισκέπτες του. Εάν υπάρχει κάποια προσφορά, τότε σίγουρα θα την δείτε στο travelo.gr . Οι υπηρεσίες της ιστοσελίδες διατίθενται εντελώς δωρεάν ενώ η ιστοσελίδα είναι πλήρως στα Ελληνικά.

Το Travelo συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα Ελληνικά γραφεία τουρισμού έτσι ώστε να μπορέσετε να κάνετε άμεσα τη κράτησή σας για τα αεροπορικά εισιτήρια που μόλις εντοπίσατε. Η εφαρμογή σας δίνει αρκετές επιλογές όπως να δείτε τις χαμηλότερες τιμές του μήνα, να ενημερώνετε για μεταβολές στη τιμή,κ.ο.κ.

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης αρκετούς χρήσιμους ταξιδιωτικούς οδηγούς, προσωπικές εμπειρίες ταξιδιωτών από τις δικές τους περιπέτειες και φυσικά όλες τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, όπως αεροπορικά εισιτήρια σε συνεργασία με τα καλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία.

Όραμα της ιστοσελίδας, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, είναι να μπορέσει να κάνει τα ταξίδια προσιτά σε όλους τους Έλληνες, ειδικά μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος όρος ταξιδιών με αεροπλάνο είναι κάτω από 1 ταξίδι / χρόνο / άνθρωπο, για τη χώρα μας. Πολύ χαμηλός μέσος όρος όταν αντίστοιχα στην Αμερική π.χ. ο μέσος όρος είναι κοντά στα 2 ταξίδια τον χρόνο. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και τα αεροπορικά εισιτήρια που είναι ένα κόστος όμως που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά. Όμως οι δύσκολοι καιροί και η οικονομική κρίση που μαστίζει τους περισσότερους ανθρώπους, κάνει τα ταξίδια ένα μακρινό όνειρο. Λύση σ’αυτό το πρόβλημα θέλει να φέρει το Travelo.gr!

SkyScanner

Η skyscanner είναι μια μηχανή αναζήτησης για ταξίδια και βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνο βρίσκοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές για κάθε κομμάτι του ταξιδιού όπως αεροπορικά εισιτήρια, αυτοκίνητα, διασκέδαση.

Η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 50 εκατομμύρια ταξιδιώτες στη βάση της και περίπου 1000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά Skyscanner

2 μεγάλα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν στη μηχανή αναζήτησης της Skyscanner. Το πρώτο είναι ότι σας δίνετε η επιλογή να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια όχι με βάση το μέρος που θέλετε να επισκεφθείτε, αλλά με βάση τα φθηνότερα αεροπορικά! Έτσι μπορείτε μόνο μόνο να εισάγετε αεροδρόμιο αναχώρησης και να σας προτείνει αυτόματα η μηχανή τους πιο φθηνούς προορισμούς για εσάς!

Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στη skyscanner είναι η μηνιαία προβολή. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και πολύ χρήσιμο για ευέλικτους ταξιδιώτες. Εάν μπορείτε να αλλάξετε τις ημερομηνίες σας ή δεν έχετε στάνταρ ημερομηνίες ταξιδιού, τότε η μηχανή θα σας επιστρέψει τις χαμηλότερες τιμές μέσα σε ένα μήνα, για το δρομολόγιο που θα επιλέξετε. Αυτό σας δίνει την επιλογή να βλέπετε πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, αυτή τη στιγμή!

Ποια η διαφορά της Skyscanner με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες;

Τα αεροπορικά skyscanner διαφέρουν με τις υπόλοιπες ιστοσελίδες καθώς ο μηχανισμός αναζήτησης είναι τελείως διαφορετικός και η φιλοσοφία της κατασκευής του, διαφέρει πάρα πολύ από άλλες αντίστοιχες μηχανές. Η Skyscanner ψάχνει εκατομμύρια πτήσεις σε καθημερινή βάση και βοηθάει τους ταξιδιώτες να βρούνε τα φθηνότερα αεροπορικά με βάση είτε τον προορισμό τους είτε απλά με το διαθέσιμο budget που έχουν!

Τέλος, η εφαρμογή εξασφαλίζει ότι ο καταναλωτής βλέπει πάντα τη τελική τιμή μπροστά του και δεν υπάρχουν άλλοι φόροι ή κρυφές χρεώσεις.

 

Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες και πιο έγκυρες ιστοσελίδες για αεροπορικά εισιτήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εσείς ποια εταιρεία προτιμάτε; Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να βρίσκετε πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα ταξίδια σας;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *