Τα μεγαλύτερα λάθη στην επιλογή web hosting

web hostingΗ επιλογή web hosting σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά για όποιους δεν έχουν και πάρα πολλές ή καλές γνώσεις πληροφορικής. Ας δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουν οι πρωτάρηδες στο web hosting έτσι ώστε να μην την πατήσετε κι εσείς σαν αρχάριος και να πετύχετε όσο το δυνατόν καλύτερο hosting για τις ιστοσελίδες σας.

Η παγίδα της χαμηλής τιμής

Ναι, πολλές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες web hosting ή τις προσφέρουν με πολύ χαμηλό κόστος. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι ένα κοινό πρόβλημα που έχουν όλες οι εταιρείες δωρεάν web hosting είναι ότι δεν προσφέρουν όλες τις δυνατότητες που ενδεχομένως να χρειάζεστε για την ιστοσελίδα σας ενώ κάποιες από αυτές μπορεί και να σας αναγκάσουν να τοποθετήσετε διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας προκειμένου να έχετε δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Να κοιτάτε πάντα το τι προσφέρει μία εταιρεία. Η τιμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι το μόνο κριτήριο επιλογής σας, εκτός και αν πρόκειται να δημιουργήσετε μία απλή ιστοσελίδα ή ένα blog.

Αγορά hosting από μεταπωλητές που δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους

Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό να αγοράζετε hosting από έναν μεταπωλητή δδηλαδή όχι από την ίδια την εταιρεία hosting αλλά από κάποιον μεσάζοντα που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή ή να “μιλάει τη γλώσσα σας”. Θα πρέπει όμως ο εν λόγω μεταπωλητής να είναι έμπειρος και να ξέρει τι κάνει αφού στην ουσία θα είναι αυτός με τον οποίο θα μιλάτε για το hosting της ιστοσελίδας σας. Μην εμπιστευθείτε τον πρώτο τυχόντα.

Να μην έχετε κατασταλάξει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας

Πριν καν να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς σας για το web hosting σας, θα πρέπει να κάνετε την έρευνα σας και να δημιουργήσετε μία λίστα με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σας προσφέρει ένας host. Έτσι δεν θα βρεθείτε ποτέ προ εκπλήξεων και θα μπορέσετε να επιλέξετε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα την κατάλληλη εταιρεία για σας.

Επιλογή hosts με κακές ή ελλειπείς ιστοσελίδες

Αν ένας host δεν έχει μπει στον κόπο να φτιάξει μία όμορφη, σύγχρονη, γρήγορη, λειτουργική και γεμάτη με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί ο χρήστης ιστοσελίδα, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στη δική σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχωρείτε μία κακή ιστοσελίδα σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.

Όλα τα αυγά σας στο ίδιο καλάθι

Αν διαχειρίζεστε πολλές ιστοσελίδες, μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα το να τις έχετε όλες σε ένα λογαριασμό καθώς έτσι θα είναι πιο απλό να διαχειρίζεστε τα έξοδα τους ενώ είναι πολύ πιθανό να πετύχετε και κάποια καλύτερη προσφορά με τον host σας. Ωστόσο, αν βασίσεστε στις ιστοσελίδες σας για να βγάλετε κάποιο κέρδος ή εισόδημα, το παραπάνω δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, αφού αν οι ιστοσελίδες σας είναι ίδιες στον ίδιο server και αλληλοσυνδέονται, τότε ένα πρόβλημα που θα συμβεί σε μία από αυτές ή στον ίδιο τον server θα τις επηρεάσει όλες. Καλύτερα λοιπόν να μην είναι ΟΛΕΣ σας οι ιστοσελίδες στον ίδιο server .

Διατήρηση αντιγράφων του sites σας μόνο από τον host

Οι περισσότερες επιχειρήσεις web hosting προσφέρουν στα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων κάποιες υπηρεσίες back up στα sites που έχουν στους server τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βασίσεστε μόνο σε αυτές. Όσο συχνά και να κάνει back up ο host σας, ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση στη πιο πρόσφατη εκδοχή του site σας, είναι να κρατάτε κι εσείς back up στον δικό σας υπολογιστή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *